Vařená rýže italská
30 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 800mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 1špetkaŠafrán
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
60 mg
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přidáme špetku šafránu a vaříme 18-20 minut. Scedíme, vmícháme do rýže 1 lžíci másla a strouhaný parmezán.
- 2Podáváme jako teplou přílohu k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.