Vařená slepice se zeleninou
55 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1200gramůSlepice
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvařenou slepici naporcujeme, osolíme a opečeme na másle. Poté ji mírně podlijeme, podusíme zhruba 10 minut, přidáme oloupané a na menší kostky nakrájené brambory a cibuli. Brambory osolíme a vše dusíme dalších 10 minut.
- 2Papriky omyjeme, očistíme, nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme a nakrájíme a spolu s paprikami přidáme ke kuřeti. Vše řádně promícháme se šťávou z kuřete, posypeme nasekanou petrželovou natí a dáme zapéct do rozehřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.