Vařená štika

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Štiku očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a omyjeme. Pak ji nakrájíme na porce - podkovy, které osolíme a odložíme do chladničky na 30 minut.
  • 2
    Mezitím očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, nakrájíme na kostičky a v hrnci krátce orestujeme na rozpáleném másle (1 lžíce).
  • 3
    Zeleninu pak zalijeme horkou vodou a vaříme do poloměkka. Až potom vložíme do vody naporcovanou štiku, dosolíme podle chuti a pomalu vaříme do změknutí přibližně 15 minut. Vody by mělo být tolik, aby jen pokrývala maso se zeleninou.
  • 4
    V malé pánvičce rozehřejeme 1 lžíci másla, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli, přimícháme strouhanku a osmahneme dorůžova.
  • 5
    Tuto strouhankovou jíšku přimícháme opatrně ke štice se zeleninou a hned podáváme.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.