Vařená štika
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžíceSůl
- 1litrVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1500gramůŠtika obecná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Štiku očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a omyjeme. Pak ji nakrájíme na porce - podkovy, které osolíme a odložíme do chladničky na 30 minut.
- 2Mezitím očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, nakrájíme na kostičky a v hrnci krátce orestujeme na rozpáleném másle (1 lžíce).
- 3Zeleninu pak zalijeme horkou vodou a vaříme do poloměkka. Až potom vložíme do vody naporcovanou štiku, dosolíme podle chuti a pomalu vaříme do změknutí přibližně 15 minut. Vody by mělo být tolik, aby jen pokrývala maso se zeleninou.
- 4V malé pánvičce rozehřejeme 1 lžíci másla, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli, přimícháme strouhanku a osmahneme dorůžova.
- 5Tuto strouhankovou jíšku přimícháme opatrně ke štice se zeleninou a hned podáváme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.