Vařená treska s hořčičnou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 300gramůOkurky nakládané
- 3decilitryVoda pitná
- 400gramůTreska aljašská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstKopr čerstvý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1kostkaMasox
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
3 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Okurky slijeme a necháme v cedníku okapat, lák zachytíme do misky.
- 2Masox rozmícháme v decilitru vody a necháme přejít varem.
- 3Do hrnce nalijeme 2 dl vody, 1,5 dl láku z okurek a lžíci vývaru z Masoxu, promícháme, přivedeme k varu, přidáme brambory a vaříme pod pokličkou 10 minut.
- 4Tresku omyjeme, osušíme, mírně osolíme a přidáme po 10 minutách vaření k bramborám. Pod pokličkou ji s bramborami vaříme dalších 5 minut, pak rybu vyjmeme a uložíme do tepla - například na talíři do mírně vyhřáté trouby.
- 5Z omytého kopru otrháme jemné snítky. Okapané okurky nakrájíme na větší kousky a s koprem přidáme k bramborám do hrnce. Vše pak důkladně rozšleháme.
- 6Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem, pepřem a solí, přidáme do ní rybu a krátce ještě prohřejeme.
- 7Vhodnou přílohou je celozrnný chléb a čerstvý listový zelený salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.