Vařená vejce pečená v sekané
50 min.
Ingredience
- Sekaná
- 300gramůVepřové maso mleté
- 200gramůHovězí maso mleté
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyMajoránka
- 4lžíceStrouhanka
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,2lžičkaPepř černý mletý
- Vařená vejce
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
863 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku s vroucí vodou vložíme 4 vejce a uvaříme je natvrdo (vaříme je 9 minut), pak je ochladíme a oloupeme. Troubu si předehřejeme na 200°C.
- 2Připravíme chutnou sekanou: slaninu a očištěnou cibuli pokrájíme na malé kostičky, slaninu v pánvi vysmažíme téměř na škvarky, přidáme k ní cibuli a zpěníme ji.
- 3Do mísy s mletým vepřovým a hovězím masem přidáme zpěněnou cibuli i se škvarky ze slaniny, hořčici, jedno čerstvé vejce, sůl, černý pepř, majoránku, přisypeme strouhanku a vše důkladně promícháme. Sekanou necháme chvilku odpočinout.
- 4Pak masovou směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvoříme placku asi 2cm silnou a do každé zabalíme uvařené vejce. Utvořené masové koule potřeme hořčicí, poklademe je do malého pekáčku, podlijeme je vodou a dáme do trouby upést. Během pečení je 1-2 otočíme a polijeme výpekem. Pečeme je přibližně 20-30 minut do zlatohněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.