Vařená vejce plněná šunkou
30 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 150gramůŠunka dušená
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSardelová pasta
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
59 mg
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Šunku nakrájíme na nudličky, pažitku jemně nasekáme.
- 2Na oleji osmažíme šunku, necháme vychladnout a vmícháme petrželovou nať. V míse utřeme změklé máslo se žloutky, solí a pepřem, přimícháme sardelovou pastu, ušleháme do pěny, vmícháme šunku. Cukrářským sáčkem pěnou ozdobně vyplníme bílky, zdobíme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.