Vařená vejce plněná sýrem
25 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 100gramůŽervé
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžícePažitka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
812 mg
Cukr
949 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Sýr nastrouháme, pažitku jemně nasekáme. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat.
- 2V míse utřeme změklé máslo se žloutky, solí a pepřem, přimícháme žervé, strouhaný sýr, ušleháme do pěny, vmícháme pažitku. Cukrářským sáčkem pěnou ozdobně vyplníme bílky, posypeme pažitkou.
- 3Servírujeme na listech salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.