Vařená vejce s bylinkovou náplní
18 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaPažitka
- 1lžičkaBazalka
- 120gramůOmáčka tatarská
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
133 mg
Cukr
922 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky. Pažitku, tymián, petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme.
- 2V míse utřeme změklé máslo se žloutky a solí, přimícháme bylinky, vyšleháme hladký krém. Cukrářským sáčkem plníme bílky směsí.
- 3Plněná vejce podáváme přelitá tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.