Vařená vejce se sardelovou pěnou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme.
  • 2
    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky.
  • 3
    V míse žloutky utřeme s máslem, vmícháme hořčici a sardelovou past, směs vyšleháme do pěny. Cukrářským sáčkem ozdobně plníme bílky.
  • 4
    Podáváme na salátových listech a přelijeme ochucenou majonézou.
  • 5
    Majonézu smícháme s cibulí, petrželovou natí, cukrem, citronovou šťávou, pepřem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.