Vařená vejce se sardelovou pěnou
25 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1kusSalát hlávkový
- 0,5lžíceSardelová pasta
- Na majonézu
- 150gramůMajonéza
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5kusCibule
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky.
- 3V míse žloutky utřeme s máslem, vmícháme hořčici a sardelovou past, směs vyšleháme do pěny. Cukrářským sáčkem ozdobně plníme bílky.
- 4Podáváme na salátových listech a přelijeme ochucenou majonézou.
- 5Majonézu smícháme s cibulí, petrželovou natí, cukrem, citronovou šťávou, pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.