Vařená vejce se zálivkou a křenem
18 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
260 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Z octa, oleje, soli, pepře a cukru umícháme zálivku. Křen očistíme a nastrouháme na jemno.
- 2Vejce servírujeme přelitá zálivkou a posypaná křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.