Vařená vejce v bramborovém salátu
60 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 80gramůMajonéza
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 100gramůZelenina nakládaná
- 10kusůVejce slepičí
- 250gramůŠunka dušená
- 1kusSalát hlávkový
- 5kusůOkurky nakládané
- 2litryVoda pitná
- 0,5kusCibule
- 0,5kusKapie
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozpůlíme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Okurky rozpůlíme a nakrájíme na vějířky.
- 2Servírovací mísu vyložíme listy salátu, na ně narovnáme bramborový salát, do něj řeznou stranou vmáčkneme vejce, obložíme kornoutky šunky, okurkami a proužky naložené kapie.
- 3Na bramborový salát uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme scezenou a okapanou nakládanou zeleninovou směs, bílou cibuli nakrájenou nadrobno, na kostičky nakrájené vařené vejce, osolíme, opepříme a promícháme s majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.