Vařené artyčoky s dresinkem
40 min.
Ingredience
- 4kusyArtyčoky
- 1špetkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 6lžicOcet vinný
- 1špetkaCukr krupice
- 4lžíceOlej stolní
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceKapary sterilované
- 2kusyŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
54 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Při mírné teplotě asi 20min povaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy.
- 2Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nasekáme. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky, petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
- 3Připravíme dresink. Smícháme ocet se solí, pepřem a cukrem. Postupně zašleháme olej, přidáme vejce, petrželku, šalotku a kapary.
- 4Uvařené artyčoky podáváme přelité dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.