Vařené artyčoky s dresinkem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
54 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Při mírné teplotě asi 20min povaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy.
  • 2
    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nasekáme. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky, petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
  • 3
    Připravíme dresink. Smícháme ocet se solí, pepřem a cukrem. Postupně zašleháme olej, přidáme vejce, petrželku, šalotku a kapary.
  • 4
    Uvařené artyčoky podáváme přelité dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.