Vařené ditalini s mrkví, cuketami a celerem
50 min.
Ingredience
- 250gramůCuketa
- 250gramůMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 5lžicOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 100gramůHrášek
- 300gramůTěstoviny Ditalini
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 20gramůBazalka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme cukety a pokrájíme je na kostičky. Omyjeme a oškrábeme mrkev a pokrájíme na kostičky. Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na plátky.
- 2Připravíme pánev, ve které zahřejeme olivový olej. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Vložíme nasekaný česnek na pánev a přidáme k němu plátky řapíkatého celeru, kostičky cukety a mrkve. Za stálého míchání dusíme doměkka. Osolíme a opepříme podle chuti. Před dokončením ještě vsypeme hrášek.
- 3Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny Ditalini. Hotové těstoviny promícháme s podušenou zeleninou. Přidáme nasekanou bazalku a před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.