Vařené fazole s jablky

210 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebrané a omyté fazole dáme do hrnce s vodou a necháme celou noc bobtnat. Uvaříme je doměkka ve stejné vodě. Vaříme přibližně 120 minut. Jablka oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na kostky, které spolu se skořici, vanilkou, cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou osmahneme v pánvi na rozehřátém husím sádle.
  • 2
    Měkká jablka přidáme do hrnce k fazolím. Podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a na mírném ohni povaříme ještě 30 minut. Potom stáhneme z ohně a rozdělíme na jednotlivé talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.