Vařené fazole s jablky
210 min.
Ingredience
- 600gramůFazole
- 2litryVoda pitná
- 700gramůJablka
- 50gramůCukr krupice
- 1kusSkořice celá
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyCitronová kůra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůHusí sádlo
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Přebrané a omyté fazole dáme do hrnce s vodou a necháme celou noc bobtnat. Uvaříme je doměkka ve stejné vodě. Vaříme přibližně 120 minut. Jablka oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na kostky, které spolu se skořici, vanilkou, cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou osmahneme v pánvi na rozehřátém husím sádle.
- 2Měkká jablka přidáme do hrnce k fazolím. Podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a na mírném ohni povaříme ještě 30 minut. Potom stáhneme z ohně a rozdělíme na jednotlivé talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.