Vařené fazolky s řapíkatým celerem
25 min.
Ingredience
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůCeler řapíkatý
- 1decilitrVývar zeleninový
- 1lžíceBalsamico ocet
- 100gramůRajčata
- 1litrVoda pitná
- 100gramůMozzarella
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Fazolky omyjeme a v hrnci s osolenou vařící vodou 20 minut vaříme.
- 2Uvařené fazolky scedíme a necháme v sítu okapat. Řapíkatý celer očistíme, omyjeme a příčně nakrájíme na plátky. Mozzarellu nakrájíme na kousky.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme olej, za stálého mícháni na něm krátce smažíme nakrájený celer, pak přidáme fazolky, přilijeme zeleninový vývar a vše promícháme. Vývar přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Uvařenou zeleninu pak dochutíme octem, pepřem a solí, přisypeme nakrájenou mozzarellu, promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, ozdobíme na polovinu rozkrojenými cherry rajčaty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.