Vařené hovězí maso s kapustou a zeleninou
150 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso přední
- 200gramůKosti hovězí morkové
- 1500mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 60gramůCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 50gramůPórek
- 250gramůKapusta hlávková
- 150gramůKvěták
- 60gramůHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
61 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso s kostmi vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, celou cibuli, nové koření, bobkový list a vaříme hodinu a půl.
- 2Mezitím připravíme zeleninu. Očistíme a na kostičky nakrájíme mrkev, celer, petržel, přidáme k masu a vaříme dalších 20 minut. Kapustu nakrájíme nahrubo, pórek na kolečka a květák rozebereme na růžičky. Přisypeme do vývaru k masu a vaříme ještě 10 minut.
- 3Vývar scedíme, maso nakrájíme na porce, odstraníme kosti a koření. Maso podáváme horké s trochou zeleniny a přelité vývarem nebo samotné s hořčicí. V tom případě vývar použijeme na polévku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.