Vařené hovězí maso s pomerančovou omáčkou
85 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso přední
- 5litrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3gramyBobkový list
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůVoda pitná
- 0,5špetkaSůl
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
936 mg
Cukr
969 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, přidáme oloupanou cibuli s česnekem, bobkový list a povaříme do měkka.
- 2V kastrůlku nebo v pánvičce osmahneme nasucho mouku do žluta. Poté zalijeme vodou, dobře rozkvedláme, osolíme, opepříme, povaříme do zhoustnutí. Stáhneme ze sporáku, vložíme čerstvé máslo, přilijeme pomerančovou šťávu a ještě jednou dobře promícháme.
- 3Měkké maso rozkrájíme na porce a klademe na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme pomerančovou omáčkou, podáváme s vhodnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.