Vařené hovězí maso s pomerančovou omáčkou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
936 mg
Cukr
969 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, přidáme oloupanou cibuli s česnekem, bobkový list a povaříme do měkka.
  • 2
    V kastrůlku nebo v pánvičce osmahneme nasucho mouku do žluta. Poté zalijeme vodou, dobře rozkvedláme, osolíme, opepříme, povaříme do zhoustnutí. Stáhneme ze sporáku, vložíme čerstvé máslo, přilijeme pomerančovou šťávu a ještě jednou dobře promícháme.
  • 3
    Měkké maso rozkrájíme na porce a klademe na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme pomerančovou omáčkou, podáváme s vhodnou přílohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.