Vařené hovězí maso s rajčaty

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali pepř a čtvrtku cibule. Maso vaříme asi 2 hodiny. Vyndáme z hrnce a nakrájíme na menší plátečky.
  • 2
    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, rajčata pokrájíme také na plátky.
  • 3
    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme moukou, chvilku smažíme a podlijeme vývarem z masa. Ochutíme solí a pepřem. Vložíme do omáčky plátky brambor a vaříme 15 minut. Nyní přidáme plátky rajčat a plátečky masa. Vše spolu podusíme 2 minuty a stáhneme z ohně.
  • 4
    Pokrm naporcujeme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.