Vařené hovězí maso s rajčaty
160 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí libové
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůBrambory
- 250gramůRajčata
- 100gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůPetržel kudrnka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali pepř a čtvrtku cibule. Maso vaříme asi 2 hodiny. Vyndáme z hrnce a nakrájíme na menší plátečky.
- 2Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, rajčata pokrájíme také na plátky.
- 3V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme moukou, chvilku smažíme a podlijeme vývarem z masa. Ochutíme solí a pepřem. Vložíme do omáčky plátky brambor a vaříme 15 minut. Nyní přidáme plátky rajčat a plátečky masa. Vše spolu podusíme 2 minuty a stáhneme z ohně.
- 4Pokrm naporcujeme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.