Vařené hovězí s květákem a hráškem
70 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso přední
- 250gramůKvěták
- 350gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 7decilitrůVíno bílé
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250gramůSmetana
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2mililitryCitrónová šťáva
- 20gramůPažitka
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 1,5 l vody, vsypeme půl lžičky soli a vaříme do měkka. Poté maso vybereme a rozkrájíme na stejné kousky. Udržujeme je teplé do dalšího použití.
- 2Opraný, na růžičky rozebraný květák vložíme do hrnce na rozpálený olej. Přidáme scezený okapaný hrášek, společně osmahneme. Poté zalijeme vodou i vínem, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a povaříme do měkka. Před dovařením vlijeme do zeleniny smetanu smíchanou s moukou a dobře promícháme. Přivedeme k varu, následně stáhneme ze sporáku. Dochutíme pepřem, citrónovou šťávou, vmícháme uvařené maso.
- 3Po promíchání jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.