Vařené koláčky z hovězího masa

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso umeleme, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Třetinu cibule přidáme k masu, dále přimícháme rýži, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Z masového těsta na pomoučeném vále tvarujeme kuličky o průměru asi 4cm.
  • 3
    Vývar přivedeme k varu, vsypeme zbylou cibuli a uvaříme ji téměř doměkka. Potom do vývaru vložíme koláčky a vaříme, až se vývar změní na šťávu.
  • 4
    V pánvi rozpálíme máslo, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak, promícháme a vlijeme na koláčky. Ještě chvíli povaříme.
  • 5
    Na talířích koláčky polijeme šťávou a trochou smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.