Vařené koláčky z hovězího masa
70 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 500gramůHovězí maso zadní
- 40gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso umeleme, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Třetinu cibule přidáme k masu, dále přimícháme rýži, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
- 2Z masového těsta na pomoučeném vále tvarujeme kuličky o průměru asi 4cm.
- 3Vývar přivedeme k varu, vsypeme zbylou cibuli a uvaříme ji téměř doměkka. Potom do vývaru vložíme koláčky a vaříme, až se vývar změní na šťávu.
- 4V pánvi rozpálíme máslo, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak, promícháme a vlijeme na koláčky. Ještě chvíli povaříme.
- 5Na talířích koláčky polijeme šťávou a trochou smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.