Vařené krevety se sýrem Burrata a domácí majonézou
25 min.
Ingredience
- Majonéza
- 150mililitrůOlej Heliol jedlý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1,5lžíceCitrónová šťáva
- Na ozdobu
- 2lžíceOregano čerstvé
- 100gramůSýr Burrata
- Vařené krevety
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 3litryVoda pitná
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2kusyBobkový list
- 3lžícePetržel - nať
- 1,5lžíceCitrónová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
302 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme majonézu: do vysoké úzké nádoby nalijeme 150ml chutného slunečnicového oleje, přidáme 2 čerstvé žloutky, sůl, pepř, hořčici a citrónovou šťávu. Tyčový mixér vložíme až na dno nádoby, velmi pomalu ho zapneme a pomalu ho táhneme 5 sekund směrem nahoru, jako píst.
- 2Na střed talířů dáme po pytlíčku čerstvého italského Burrata sýru a připravíme si lístky čerstvého oregána.
- 3Uvaříme krevety: zmrazené krevety rozbalíme a necháme je při pokojové teplotě rozmrazit jen částečně.
- 4Ve velkém hrnci si přivedeme k varu vodu. Vložíme do ní rozdrcený pepř 4 barev, bobkový list, omyté snítky petrželky, sůl a citrónovou šťávu. Vše vaříme 5 minut. Poté do vroucí vody vložíme krevety a vaříme je 3 minuty. Vroucí vodu z krevet slijeme a krevety v hrnci na horké plotně dosušíme. Zlehka je promícháme, dáváme pozor, jen aby se osušily.
- 5Teplé krevety poklademe na připravené talíře se sýrem, ozdobíme je lístky oregána, přidáme k nim malý kopeček majonézy a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.