Vařené krevety se sýrem Burrata a domácí majonézou

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
302 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme majonézu: do vysoké úzké nádoby nalijeme 150ml chutného slunečnicového oleje, přidáme 2 čerstvé žloutky, sůl, pepř, hořčici a citrónovou šťávu. Tyčový mixér vložíme až na dno nádoby, velmi pomalu ho zapneme a pomalu ho táhneme 5 sekund směrem nahoru, jako píst.
  • 2
    Na střed talířů dáme po pytlíčku čerstvého italského Burrata sýru a připravíme si lístky čerstvého oregána.
  • 3
    Uvaříme krevety: zmrazené krevety rozbalíme a necháme je při pokojové teplotě rozmrazit jen částečně.
  • 4
    Ve velkém hrnci si přivedeme k varu vodu. Vložíme do ní rozdrcený pepř 4 barev, bobkový list, omyté snítky petrželky, sůl a citrónovou šťávu. Vše vaříme 5 minut. Poté do vroucí vody vložíme krevety a vaříme je 3 minuty. Vroucí vodu z krevet slijeme a krevety v hrnci na horké plotně dosušíme. Zlehka je promícháme, dáváme pozor, jen aby se osušily.
  • 5
    Teplé krevety poklademe na připravené talíře se sýrem, ozdobíme je lístky oregána, přidáme k nim malý kopeček majonézy a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.