Vařené kuře po turecku s ořechy

150 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
45 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře s cibulí, mrkví a petrželkou osolíme a opeříme, zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Zakryté necháme vychladnout. Vychladlé maso vyjmeme z vývaru a odstraníme kůži, kosti a nakrájené na proužky necháme v lednici vychladnout.
  • 2
    Ořechy a 1 krajíc chleba, nakrájený na kostky, rozmixujeme v mixéru dohladka. Do ještě běžícího mixéru přidáme kostky zbývajích 2 krajíčků chleba. Potom, za stálého mixování, přiléváme pomalu drůbeží vývar a směs dále mixujeme, až je hladká a podle chuti ji dopepříme a dosolíme.
  • 3
    Do vychlazených kuřecích proužků vmícháme polovinu ořechové pasty a rozložíme tuto směs na servírovací talíř. Druhou polovinu pasty rozetřeme navrch. Těsně před podáváním pokapeme povrch pokrmu směsí ořechového oleje a mleté papriky. Podáváme dobře vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.