Vařené masové kuličky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umyté hovězí maso pokrájíme na kusy, pomeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy.
  • 2
    K masu přidáme dobře promytou rýži, vejce, drobně nakrájenou 1 cibuli, sůl, a pepř.
  • 3
    Masovou směs dobře vymícháme u uděláme z ní kuličky o průměru 3 cm.
  • 4
    Kuličky obalujeme v polohrubé mouce a vkládáme je do vařícího osoleného vývaru, do které jsme dali vařit druhou nakrájenou cibuli.
  • 5
    Vaříme přibližně 15 minut, než rýže v kuličkách změkne.
  • 6
    Na pánev si dáme rozehřát máslo, přisypeme papriku, orestujeme, přidáme rajčatový protlak.
  • 7
    Rajčatovou směs přidáme za stálého míchání do vody k masovým kuličkám a chvíli povaříme.
  • 8
    Masové kuličky podáváme na talíři s omáčkou, na kterou přidáme
  • 9
    1 lžíci sladké smetany.
  • 15

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.