Vařené masové kuličky
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůHovězí maso zadní
- 50gramůRýže loupaná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůMouka polohrubá
- 0,5decilitrProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Umyté hovězí maso pokrájíme na kusy, pomeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy.
- 2K masu přidáme dobře promytou rýži, vejce, drobně nakrájenou 1 cibuli, sůl, a pepř.
- 3Masovou směs dobře vymícháme u uděláme z ní kuličky o průměru 3 cm.
- 4Kuličky obalujeme v polohrubé mouce a vkládáme je do vařícího osoleného vývaru, do které jsme dali vařit druhou nakrájenou cibuli.
- 5Vaříme přibližně 15 minut, než rýže v kuličkách změkne.
- 6Na pánev si dáme rozehřát máslo, přisypeme papriku, orestujeme, přidáme rajčatový protlak.
- 7Rajčatovou směs přidáme za stálého míchání do vody k masovým kuličkám a chvíli povaříme.
- 8Masové kuličky podáváme na talíři s omáčkou, na kterou přidáme
- 91 lžíci sladké smetany.
- 15
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.