Vařené slávky na portském víně
55 min.
Ingredience
- 8kusůCibulka jarní
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusPažitka
- 4kusyJalovec
- 7kusůPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 500mililitrůVíno portské
- 300mililitrůVoda pitná
- 1,5kilogramyMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
10 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slávky omyjeme a důkladně propláchneme. Již otevřené hned vyhodíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Mrkev a celer omyjeme a pokrájíme a menší kostičky. Pažitku omyjeme a na jemno rozsekáme.
- 2Do hrnce vložíme slávky, jarní cibulku, mrkev, celer, pažitku, přidáme bobkový list, pepř, sůl, jalovec, zalijeme portským vínem a vodou.
- 3Přivedeme k varu, vaříme tak dlouho, dokud se slávky neotevřou.
- 4Poté stáhneme hrnec ze sporáku, slávky servírujeme na připravené talíře, přelijeme vývarem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.