Vařené slávky na portském víně

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
10 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky omyjeme a důkladně propláchneme. Již otevřené hned vyhodíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Mrkev a celer omyjeme a pokrájíme a menší kostičky. Pažitku omyjeme a na jemno rozsekáme.
  • 2
    Do hrnce vložíme slávky, jarní cibulku, mrkev, celer, pažitku, přidáme bobkový list, pepř, sůl, jalovec, zalijeme portským vínem a vodou.
  • 3
    Přivedeme k varu, vaříme tak dlouho, dokud se slávky neotevřou.
  • 4
    Poté stáhneme hrnec ze sporáku, slávky servírujeme na připravené talíře, přelijeme vývarem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.