Vařené slávky na víně

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
13 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky důkladně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a několikrát propláchneme. Pootevřené škeble vyhodíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer oloupeme, omyjeme a také nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme nahrubo. Petrželku opláchneme.
  • 2
    Nakonec vše spolu s rozmačkaným jalovcem, celým pepřem, bobkovými listy, solí a bílým vínem dáme do kastrolu. Přidáme slávky a zalijeme vodou.
  • 3
    Vaříme tak dlouho, dokud se škeble neotevřou. Zavřené škeble vyhodíme. Kastrol stáhneme ze sporáku a necháme ještě 5 minut ve vývaru. Slávky rozdělíme na porce do hlubokých talířů, zalijeme vývarem a podáváme. Podáváme s černým chlebem s máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.