Vařené slávky na víně
55 min.

Ingredience
- 3kusyCibule
- 2kilogramyMušle slávky
- 2kusyMrkev kořen
- 4kusyJalovec
- 8kusůPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,5kusPórek
- 0,5kusPetržel - nať
- 0,5litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
13 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Slávky důkladně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a několikrát propláchneme. Pootevřené škeble vyhodíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer oloupeme, omyjeme a také nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme nahrubo. Petrželku opláchneme.
- 2Nakonec vše spolu s rozmačkaným jalovcem, celým pepřem, bobkovými listy, solí a bílým vínem dáme do kastrolu. Přidáme slávky a zalijeme vodou.
- 3Vaříme tak dlouho, dokud se škeble neotevřou. Zavřené škeble vyhodíme. Kastrol stáhneme ze sporáku a necháme ještě 5 minut ve vývaru. Slávky rozdělíme na porce do hlubokých talířů, zalijeme vývarem a podáváme. Podáváme s černým chlebem s máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.