Vařené vepřové s hrachovou kaší

145 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
969 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
48 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žlutý loupaný hrách dobře omyjeme, dáme do hrnce s 1,2 litrem vody a necháme ho namočený 2-3 hodiny. Poté ho dáme vařit, do vody přidáme sůl, celou očištěnou cibuli, které necháme jednu hnědou slupku a majoránku.
  • 2
    Hrách přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 1,5-2 hodiny doměkka, hrách musí být úplně rozvařený. Vepřovou krkovici bez kostí a prorostlý bůček omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 litrem vody. Očistíme pórek, oloupeme mrkev s celerem a petrželí. Zeleninu omyjeme, pokrájíme na několik kousků a přidáme k masu. Ještě dáme do vody k masu tymián, sůl a pepř, vodu přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a maso pod poklicí vaříme doměkka přibližně 1,5 hodiny. Uvařenou měkkou zeleninu vyjmeme z vývaru po 40 minutách a odložíme ji do mísy.
  • 3
    Z uvařené hrachové kaše vyjmeme cibuli a kaši dochutíme solí. Uvařené maso pokrájíme na porce.
  • 4
    Na talíře rozdělíme hrachovou kaši, přiložíme k ní kousky vepřového masa, uvařenou zeleninu, kaši polijeme rozpuštěným vyškvařeným sádlem a podáváme s čerstvým bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.