Vařené zelí s koprem
45 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Zelí necháme na teplém místě okapat.
- 2Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nasekaný kopr, přidáme kyselou smetanu, ocet, pepř a sůl a za stálého míchání ohřejeme.
- 3Zelí rozdělíme na talířky a přelijeme horkou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.