Vařený chřest s vinnou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 2lžícePetržel - nať
- 2kilogramyChřest bílý
- 1lžíceOlej olivový
- 10gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 250gramůBešamel
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůCibulka jarní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě s máslem uvaříme chřest. Slaninu nakrájíme na drobno a v kastrůlku ji na mírném plameni necháme na oleji zesklovatět. Osmahlou slaninu zalijeme vínem a minutu povaříme. Do směsi přidáme bešamel, smetanu a nakrájenou jarní cibulku, vaříme 2 minuty. Omáčku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, přimícháme jemně nakrájenou petrželovou nať. Hotovou omáčkou poléváme naaranžovaný chřest na servírovacích talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.