Vařený chřest se šlehačkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý chřest svážeme do svazečku, vložíme do vroucí osolené a oslazené vody a chvíli povaříme. Potom přidáme 1 lžíci octa a chřest dovaříme doměkka.
  • 2
    Měkký chřest vyjmeme a necháme okapat a vychladnout na papírové utěrce.
  • 3
    Před podáváním upravíme chřest na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme uvařeným, nakrájeným vejcem a nadrobno nakrájenou okurkou. Přidáme proužky papriky a snítku petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.