Vařený chřest se šlehačkou
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 12kusůChřest bílý
- 1kusPaprika sterilovaná
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusPetržel - nať
- 1kusOkurky nakládané
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý chřest svážeme do svazečku, vložíme do vroucí osolené a oslazené vody a chvíli povaříme. Potom přidáme 1 lžíci octa a chřest dovaříme doměkka.
- 2Měkký chřest vyjmeme a necháme okapat a vychladnout na papírové utěrce.
- 3Před podáváním upravíme chřest na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme uvařeným, nakrájeným vejcem a nadrobno nakrájenou okurkou. Přidáme proužky papriky a snítku petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.