Vařený chřest se šunkou, sýrovým dipem a brambory

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce a 15 minut vaříme v osolené vodě s kostkou cukru a 10 g másla.
  • 2
    Nové brambory řádně očistíme kartáčkem a uvaříme ve slupce.
  • 3
    V rozehřátém másle rozmícháme mouku a zpěníme. Při míchání přiléváme mléko a mícháme do zhoustnutí.
  • 4
    Směs zalijeme vývarem z chřestu a přiléváme smetanu. Za stálého míchání přidáváme nastrouhaný sýr Goudu. Do malé misky odebereme 3 lžíce sýrové omáčky, smícháme se žloutkem. Tuto směs vlijeme zpět do omáčky a dále mícháme. Sýrová omáčka se nesmí vařit. Sýrovou omáčku dochutíme solí a bílým pepřem.
  • 5
    Dobře okapaný chřest servírujeme s jemnými plátky šunky, politý sýrovou omáčkou a novými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.