Vařený kapr s béarnskou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
53 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
368 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra zbaveného šupin nakrájíme na porce, osolíme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Necháme přejít var, pak stáhneme plamen a necháme „táhnout“ asi 18 minut. Uvařenou rybu poznáme podle toho, že se z ní dají snadno vytáhnout kosti. Uvařené rybí porce opatrně vyndáme a servírujeme přelité béarnskou omáčkou.
  • 3
    Omáčka Béarnaise [52498]:
  • 4
    Máslo pomalu rozpustíme, až je vlažné.
  • 5
    Do hrnce dáme na mírném ohni vařit nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, víno a ocet. Když se tekutina vyvaří, dáme směs vychladnout. Přidáme studenou vodu a žloutky a ve vodní lázni asi 80 °C teplé šleháme metlou, až žloutky vypění a směs získá hustotu normální omáčky. Hrnec odstavíme z plotny a do omáčky za stálého míchání přiléváme slabým praménkem rozpuštěné máslo.
  • 6
    Omáčku nejlépe uchováme při teplotě 40-50 °C. Hodí se ke všem masovým minutkám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.