Vařený květák s Nivou a česnekem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Povaříme asi 15 minut doměkka. Nivu a stroužky česneku nastrouháme a zlehka promícháme. Uvařený květák rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme sýrovou směsí a ozdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme s krajíčky tmavého chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.