Vařený květák s rajskou omáčkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Slijeme a necháme okapat. V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, sůl a koření. Podlijeme trochou vody, rajčata rozvaříme a prolisujeme. Zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou, krátce povaříme a omáčku podle chuti přisolíme a osladíme. Květák upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Můžeme podávat s vařenou rýží nebo s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Vařený květák s rajskou omáčkou
Vařený květák s rajskou omáčkou je vhodnou variantou obědového pokrmu, který vám jistě bude chutnat tak jo mně. Dala jsem ho i synovi, který si pomlaskával, takže kdyby uměl víc slov (je to malý prcek), tak by vám ho určitě doporučil také.