Vařený květák se sardelovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 800gramůKvěták
- 6gramůSůl
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 900mililitrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůOlej slunečnicový
- 200gramůSardelové řezy
- 200mililitrůMléko polotučné
- 40gramůPetržel - nať
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Květák rozřežeme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a vaříme doměkka. Scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Sardelky namočíme do mléka, necháme chvíli máčet, opláchneme a vykostíme pinzetou.
- 2V pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme máslo, sardelky, posekanou petrželku a krátce podusíme. Sardelky rozmělníme vidličkou, opepříme, ještě pár minut podusíme, přelijeme květák na talířích a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.