Vařený květák se sardelovou omáčkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozřežeme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a vaříme doměkka. Scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Sardelky namočíme do mléka, necháme chvíli máčet, opláchneme a vykostíme pinzetou.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme máslo, sardelky, posekanou petrželku a krátce podusíme. Sardelky rozmělníme vidličkou, opepříme, ještě pár minut podusíme, přelijeme květák na talířích a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.