Vařený losos

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
42 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si řeřichovou majonézu: na jemno rozmixujeme žloutek, hořčici, česnek, bazalku, citrónovou šťávu a řeřichu. Stále mixujeme, po kapkách přidáváme olej. Když směs začne houstnout, začneme olej přilévat tenkým praménkem, dokud všechen nezpracujeme. Majonézu dáme do misky, vmícháme jarní cibulku, osolíme, opepříme, přikryjeme potravinářskou folií a uložíme do ledničky.
  • 2
    Omyjeme a osušíme lososa, odstraníme ploutve. Vložíme ho do kotlíku na ryby nebo velkého pekáče se silným dnem, přelijeme vývarem, na mírném ohni přivedeme k varu, ihned odstavíme a necháme vychladnout. Potom ho přeneseme na vrstvu papírových utěrek a osušíme. Hlavu i ocas odřízneme, stáhneme kůži nejprve z kulatější hřbetní části, potom z břišní části. Rozevřeme rybu, odřízneme maso od páteře. Půlku ryby opatrně převrátíme řeznou stranou navrch na mísu, na které ji budeme servírovat, vykostíme ji, druhou polovinu položíme na první. Přiložíme také hlavu a ocas, aby ryba vypadala jako by byla celá.
  • 3
    Na lososa klademe od ocasu plátky okurky, dáváme je přes sebe, aby vypadaly jako šupiny. Rybu také můžeme naporcovat a obložit až na talířích.
  • 4
    Servírujeme s řeřichovou majonézou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.