Vařený pórek se sýrovou holandskou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1,4kilogramyPórek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceVíno bílé
- 100gramůGouda
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
55 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme a rozkrojíme na několik dílů. Cca 4-5min povaříme ve vroucí vodě, poté prudce zchladíme a necháme okapat.
- 2Na omáčku zvolna rozpustíme 150g másla, pěnu sebereme. Žloutky rozmícháme s vínem a špetkou soli a ve vodní lázni z nich metličkou ušleháme tuhý sníh. Postupně přidáváme tekuté máslo, omáčku nevaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 3Rozpálíme zbytek másla a pórek na něm prohřejeme. Několikrát obrátíme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a podáváme se sýrovou omáčkou, posypaný nasekanu petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.