Vařený pstruh s koprovou omáčkou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kopr opláchneme pod studenou vodou, otrháme jemné snítky a nakrájíme je najemno.
  • 2
    Vykuchané a omyté pstruhy podélně rozřízneme, zbavíme kůže a kostí.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vodu s vínem, přisypeme mrkev, petržel a celer, přidáme nové koření, pepř a sůl a necháme krátce vařit. Pak do hrnce přidáme ryby a vaříme je 5 minut.
  • 4
    V míse smícháme majonézu, zakysanou smetanu a nakrájený kopr, omáčku dochutíme cukrem a solí.
  • 5
    Uvařené ryby a zeleninu rozdělíme na talíře, přelijeme je studenou koprovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.