Vařený pstruh s koprovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1,5decilitryVíno bílé
- 2,5decilitryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMajonéza
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaCukr krupice
- 1hrstKopr čerstvý
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kopr opláchneme pod studenou vodou, otrháme jemné snítky a nakrájíme je najemno.
- 2Vykuchané a omyté pstruhy podélně rozřízneme, zbavíme kůže a kostí.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu s vínem, přisypeme mrkev, petržel a celer, přidáme nové koření, pepř a sůl a necháme krátce vařit. Pak do hrnce přidáme ryby a vaříme je 5 minut.
- 4V míse smícháme majonézu, zakysanou smetanu a nakrájený kopr, omáčku dochutíme cukrem a solí.
- 5Uvařené ryby a zeleninu rozdělíme na talíře, přelijeme je studenou koprovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.