Vařený rejnok s máslovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůRejnok křídlo
- 625mililitrůVývar rybí
- 225mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžičkyKapary
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
117 mg
Cukr
759 mg
Postup přípravy
- 1Do hlubšího kastrolu vlijeme víno, vodu, přidáme sůl, pepř a „křídla“ z rejnoka. Vaříme na mírném plameni patnáct minut, až křídla zkřehnou.
- 2V rendlíku se silným dnem rozpustíme máslo a zahříváme. Až máslo zhnědne, vlijeme do něj vývar, citronovou šťávu, posekanou petrželovou nať a propláchnuté kapary. Omáčku ještě dvě minuty prohříváme.
- 3Uvařená křídla rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.