Vařený zelný salát s bramborami

40 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na větší kusy. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a promícháme se zelím. V hrnci na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme zelí a brambory, zalijeme horkou vodou a dusíme nezakryté, dokud brambory nejsou měkké. Zcedíme a necháme okapat, vložíme do mísy. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 3 lžícemi vývaru ze zelí a zalijeme směs v míse, osolíme, opepříme.
  • 2
    Podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.