Vařený zelný salát s bramborami
40 min.
Ingredience
- 1000gramůZelí hlávkové bílé
- 500gramůBrambory
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 7gramůSůl
- 3decilitryVoda pitná
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na větší kusy. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a promícháme se zelím. V hrnci na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme zelí a brambory, zalijeme horkou vodou a dusíme nezakryté, dokud brambory nejsou měkké. Zcedíme a necháme okapat, vložíme do mísy. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 3 lžícemi vývaru ze zelí a zalijeme směs v míse, osolíme, opepříme.
- 2Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.