Variace salátů s krůtím masem
40 min.
Ingredience
- 100gramůŠunka parmská
- 1kusKrůtí prsa
- 1kusSalát ledový
- 150gramůRukola
- 8kusůRajčata
- 1kusAvokádo
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule červená
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 4lžíceOcet vinný
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůOlej olivový
- 2lžícePažitka
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
54 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Parmskou šunku nakrájíme na plátky a na rozpálené pánvi na oleji osmažíme. Poté je vyndáme a odložíme stranou.
- 2Krůtí prsa omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme na pánev a zprudka osmahneme, po osmažení je odložíme stranou k parmské šunce.
- 3Ledový salát, rukolu a salát opláchneme, osušíme a natrháme na kousky. Vložíme do salátové mísy. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na poloviny. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na kostičky. Uvařená vejce na tvrdo zbavíme skořápky a nakrájíme na špalíčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hrášek vysypeme z konzervy a necháme okapat.
- 4Do mísy k salátům postupně vkládáme parmskou šunku, krůtí prsa, rajčátka, avokádo, vejce, hrášek a cibuli. Vše důkladně promícháme.
- 5V menší misce smícháme vinný ocet, hořčici, cukr, pepř, sůl a olivový olej a vytvoříme zálivku, kterou následně přelijeme salát. Navrch posypeme najemno nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.