Vdolečky s naloženým masem, olivami a čatní
42 min.
Ingredience
- 185gramůCukr krupice
- 125gramůSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceTymián čerstvý
- 200gramůHovězí maso zadní
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 12kusůOlivy černé
- 1lžíceBazalka
- 0,25litrMléko - podmáslí
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 200gramůChutney mangové
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z tymiánových snítek odrolíme lístky. Několik celých větviček ponecháme na ozdobu.
- 2V mělké míse promícháme cukr, sůl a mletý pepř s tymiánovými lístky. Ve směsi důkladně obalíme špalek hovězího masa (svíčková nebo roštěnec) zbaveného tuku tak, aby se na něm z nakládací směsi vytvořil souvislý povlak. Maso pak přendáme na hluboký talíř, přikryjeme a uložíme do chladničky na 24 hodin.
- 3Poté maso z chladničky vyjmeme a dobře z něho odstraníme bylinkovou kůru. Maso napříč rozřízneme na dva díly, které vložíme do mrazáku. Po deseti minutách maso vyjmeme a velmi ostrým nožem z něho nakrájíme tenoučké plátky, které položíme na talíř a dáme přikryté ještě chladit.
- 4V zadělávací míse smícháme mouku a prášek do pečiva se špetkou soli, přidáme najemno posekané černé olivy, nasekanou čerstvou bazalku a pepř. Vše dobře promícháme a ve směsi vytvoříme důlek. V malé míse rozšleháme podmáslí s hořčicí, které pak vlijeme do důlku v moučné směsi. Rychlým hnětením připravíme jemné těsto, které vyklopíme na pomoučený vál, kde ho krátce ještě rukama dobře dohladka prohněteme.
- 5Z těsta vyválíme plát silný asi 2 cm, z kterého vykrajovátkem o průměru asi 4 cm vykrájíme malé vdolečky. Ty těsně vedle sebe vyskládáme na plech pokrytý pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 210 °C a vdolečky pečeme 10-12 minut dozlatova. Upečené přemístíme na děrovanou podložku a zvolna necháme vychladnout.
- 6Před servírováním vdolečky rozkrojíme a namažeme trochou mangového chutney (lze podle chuti nahradit libovolným druhem chutney), navrch položíme plátek naloženého masa a ozdobíme snítkou tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.