Veganské tacos
90 min.
Ingredience
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1,5lžičkySůl
- 3kusyRajčata
- 1kusCibulka jarní
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceChilli papričky - vločky
- 4lžičkyLimetková šťáva
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 7gramůCukr moučka
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyKmín mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme tacos – smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a olej. Rukama vypracujeme v hladké těsto. Poté přidáme 180 ml horké vody. Zpracováváme asi 5 minut, výsledné těsto by mělo být hladké a elastické. Možná bude potřeba přidat více vody. Poté těsto necháme 30 minut při pokojové teplotě nebo přes noc v lednici.
- 2Mezitím si připravíme salsu: rajčata zbavíme semínek a nakrájíme na drobno. Přidáme k nim nadrobno nakrájenou jarní cibulku i koriandr a promícháme. Vmícháme lžičku limetkové šťávy, sůl, pepř a cukr a promícháme. Dáme do lednice.
- 3Nyní si připravíme fazolovou směs: 75 % fazolí rozmixujeme na kaši. Zbytek do této kaše vmícháme. Na oleji opečeme cibuli do sklovita. Poté přidáme najemno nasekaný česnek a po chvíli i koření – kmín, papriku, chilli, sůl a pepř a zbylou limetkovou šťávu. Na konec přidáme i fazole a sklenici vody. Vaříme asi 10 minut na prudkém plameni.
- 4Těsto rozdělíme na 12 kuliček. Vyválíme je na placky a ty poté opékáme 30 sekund z každé strany na opravdu horké pánvi. Do těchto placek pak zabalíme fazolovou směs. Podáváme se salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.