Veganský bramborový guláš
45 min.
Ingredience
- 1500gramůBrambory
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPaprika červená
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 3lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1500mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaMajoránka čerstvá
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyOkurky nakládané
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
21 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupané, na kostičky nakrájené brambory asi 3 minuty.
- 2Mrkev, česnek a cibuli oloupeme a spolu s očištěnou paprikou nakrájíme na kostičky. Přidáme k bramborám a vše chvíli podusíme. Vmícháme mletou sladkou i pálivou papriku, rajčatový protlak a restujeme 2 minuty. Přilijeme tolik vývaru, aby vše v hrnci bylo ponořené. Přidáme majoránku, citronovou kůru, cukr, kmín a podle chuti sůl a pepř. Zvolna vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.
- 3Při podávání ozdobíme každou porci guláše na nudličky nakrájenými nakládanými okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.