Veganský bramborový guláš

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
21 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupané, na kostičky nakrájené brambory asi 3 minuty.
  • 2
    Mrkev, česnek a cibuli oloupeme a spolu s očištěnou paprikou nakrájíme na kostičky. Přidáme k bramborám a vše chvíli podusíme. Vmícháme mletou sladkou i pálivou papriku, rajčatový protlak a restujeme 2 minuty. Přilijeme tolik vývaru, aby vše v hrnci bylo ponořené. Přidáme majoránku, citronovou kůru, cukr, kmín a podle chuti sůl a pepř. Zvolna vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.
  • 3
    Při podávání ozdobíme každou porci guláše na nudličky nakrájenými nakládanými okurkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.