Vegetariánská smažená rýže

55 min.
Indonésie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme rýži ve slané vodě 12-15 minut doměkka. Scedíme, propláchneme a znovu procedíme. Přidáme tamarindovou pastu a dáme stranou.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme polévkovou lžíci oleje, přidáme nasekané šalotky a smažíme 3-5 minut do změknutí. Vložíme drcený česnek, nastrouhaný zázvor, kari, rozdrcené chilli a kurkumu a mírně podusíme.
  • 3
    Kapustu nakrájíme na nudličky a smažíme 3-5 minut. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata a pokračujeme 2-3 minuty. Vyndáme z pánve.
  • 4
    Rozehřejeme zbývající olej, vložíme rýži a opražíme mírně dozlatova. Zeleninu vrátíme do pánve. Přidáme sójovou omáčku a cukr a prohřejeme.
  • 5
    Podáváme horké, ozdobené rajčaty, červenou paprikou, okurkou, celerem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.