Vegetariánská smažená rýže
55 min.
Ingredience
- 400gramůRýže dlouhozrnná
- 5gramůSůl
- 2lžíceTamarindová pasta
- 160gramůŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 10gramůZázvor celý
- 2lžíceKari koření
- 5gramůChilli paprička
- 5gramůKurkuma
- 350gramůKapusta hlávková
- 300gramůRajčata
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceCukr krupice
- Ozdoba
- 300gramůRajčata
- 100gramůPaprika červená
- 150gramůOkurka salátová
- 60gramůCeler řapíkatý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme rýži ve slané vodě 12-15 minut doměkka. Scedíme, propláchneme a znovu procedíme. Přidáme tamarindovou pastu a dáme stranou.
- 2Ve woku rozehřejeme polévkovou lžíci oleje, přidáme nasekané šalotky a smažíme 3-5 minut do změknutí. Vložíme drcený česnek, nastrouhaný zázvor, kari, rozdrcené chilli a kurkumu a mírně podusíme.
- 3Kapustu nakrájíme na nudličky a smažíme 3-5 minut. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata a pokračujeme 2-3 minuty. Vyndáme z pánve.
- 4Rozehřejeme zbývající olej, vložíme rýži a opražíme mírně dozlatova. Zeleninu vrátíme do pánve. Přidáme sójovou omáčku a cukr a prohřejeme.
- 5Podáváme horké, ozdobené rajčaty, červenou paprikou, okurkou, celerem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.