Vegetariánské tousty se zeleninou a tomatovým dresinkem
30 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPaprika červená
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyRajčata
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyPórek
- 1lžíceOcet vinný
- 4krajíceChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Lilky a očištěné mrkve pomocí škrabky na zeleninu podélně pokrájíme na velmi tenké plátky, papriky zbavíme semínek a nařežeme na jemno. Zeleninu vložíme do misky, osolíme a opepříme.
- 2Silné krajíce toastového chleba opečeme z obou stran po třech minutách.
- 3Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, oloupeme je, zbavíme semínek a rozkrájíme na velmi malé kousky. Malé pórky krájíme na tenká kolečka.
- 4Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej, do kterého z misky vyklopíme připravené lilky, mrkev a papriky. Restujeme 4 minuty, zeleninu z pánve vyjmeme a odložíme stranou.
- 5Nyní ve stejné pánvi připravíme dresink. Rozehřejeme olivový olej, přidáme pórky a vinný ocet. Směs dusíme asi 2 minuty, přidáme rajčata, přisolíme, zamícháme a odstavíme z ohně.
- 6Tousty obložíme restovanou zeleninou, přelijeme horkým dresinkem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.