Vejce do salátů

17 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
746 mg
Cukr
906 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vaříme 10-12 minut natvrdo. Po uvaření je naťukneme a ponoříme do studené vody. Po vychladnutí vejce oloupeme, vložíme do nádoby a zalijeme horkým slaným octem, který jsme krátce povařili s kořením.
  • 2
    Po úplném vychladnutí ovážeme nádobu celofánem a uložíme do chladničky.
  • 3
    Takto připravená vejce můžeme několik dní používat k přípravě salátů nebo je podáváme s chlebem a hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.