Vejce na topinkách
40 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 1šálekHovězí vývar základní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyOkurky
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaHořčice
- 4kusyVejce slepičí
- 8krajícůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo a podélně rozpůlíme, položíme na topinky v horké míse a přelijeme omáčkou.
- 2Příprava omáčky: na másle podusíme nasekanou cibuli, přidáme mouku, sůl, pepř, tymián, bobkový list a podlijeme vývarem. Pozvolna dusíme 15 minut. Přidáme horčici, ocet a na kolečka rozkrájené okurky.
- 3Omáčku připravíme dříve než topinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.