Vejce natvrdo v pikantní omáčce
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 120gramůCibule
- 12gramůTrasi
- 125mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 20gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůTamarindová šťáva
- 40mililitrůKokosové mléko
- 20gramůOřechy brazilské
- 8stroužkůČesnek
- 1litrVoda pitná
- 12gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
42 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme, smícháme s trasi a 100ml oleje. Rozmixujeme na těsto. Nakonec přilijeme tamarindu.
- 2Zbytek oleje necháme rozpálit, přilijeme rozmixovanou kaši a za stálého míchání necháme povařit. Osolíme, opepříme a přisypeme cukr.
- 3Vzniklou omáčku sambal necháme vychladnout v chladničce.
- 4Vejce uvaříme natvrdo. Poté oloupeme.
- 5Zázvor a para ořechy nastrouháme a smícháme se 40ml sambalu, citrónovou šťávou a kokosovým mlékem. Vaříme do zhoustnutí.
- 6Vejce na špičce seřízneme a položíme na omáčku, troškou polijeme i vršky vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.