Vejce natvrdo v pikantní omáčce

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
42 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme, smícháme s trasi a 100ml oleje. Rozmixujeme na těsto. Nakonec přilijeme tamarindu.
  • 2
    Zbytek oleje necháme rozpálit, přilijeme rozmixovanou kaši a za stálého míchání necháme povařit. Osolíme, opepříme a přisypeme cukr.
  • 3
    Vzniklou omáčku sambal necháme vychladnout v chladničce.
  • 4
    Vejce uvaříme natvrdo. Poté oloupeme.
  • 5
    Zázvor a para ořechy nastrouháme a smícháme se 40ml sambalu, citrónovou šťávou a kokosovým mlékem. Vaříme do zhoustnutí.
  • 6
    Vejce na špičce seřízneme a položíme na omáčku, troškou polijeme i vršky vajec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.