Vejce plněná I
25 min.
Ingredience
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusKapie
- 1kusCibule
- 8kusůVejce slepičí
- 1kusSalát hlávkový
- 2lžičkyHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, příčně rozpůlíme a špičku skrojíme tak, aby bílky stály.
- 2Žloutky vyjmeme a prolisujeme. Ke žloutkům přidáme máslo, hořčici, cibuli, pepř a osolíme. Připravenou směs navršíme do bílkových půlek, uhladíme, ozdobíme kouskem kapie a položíme na listy ochuceného salátu.
- 3Do středu mísy dáme salátové srdíčko a posypeme je na kroužky nakrájenou kapií.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 30. 3. 2016
Vejce plněná I
Dobrá rychlá večeře ze zbylých vajec po Velikonocích. Místo cibule jsem dala čerstvou pažitku. Palec nahoru.