Vejce plněná krevetovou náplní a koprem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
929 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Prolisujeme sítem a smícháme s tvarohem. Krevety nasekáme, vmícháme do tvarohu se žloutky a osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Z hmoty vytvarujeme kuličky o velikosti žloutku. Kopr nasekáme najemno, obalíme v něm připravené kuličky a vložíme do polovin vajec do důlku po žloutcích.
  • 2
    V míse připravíme zálivku z oleje, octa a soli. Listy salátu nastrouháme a rovnou vkládáme do mísy. Salát se zálivkou důkladně a opatrně promícháme, rozdělíme na talíře a poklademe 2 polovinami vajec. Hotový pokrm podáváme s opečeným toastem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.