Vejce plněná krevetovou náplní a koprem
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůTvaroh jemný
- 50gramůKrevety tygří - loupané
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůKopr čerstvý
- 1kusSalát ledový
- 20mililitrůOcet vinný
- 15mililitrůOlej olivový
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
929 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Prolisujeme sítem a smícháme s tvarohem. Krevety nasekáme, vmícháme do tvarohu se žloutky a osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Z hmoty vytvarujeme kuličky o velikosti žloutku. Kopr nasekáme najemno, obalíme v něm připravené kuličky a vložíme do polovin vajec do důlku po žloutcích.
- 2V míse připravíme zálivku z oleje, octa a soli. Listy salátu nastrouháme a rovnou vkládáme do mísy. Salát se zálivkou důkladně a opatrně promícháme, rozdělíme na talíře a poklademe 2 polovinami vajec. Hotový pokrm podáváme s opečeným toastem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.